Bebeluș vândut unei familii din România. Metoda prin care patru femei voiau să se îmbogățească luându-i copilul unei ucrainence

Data publicării:
nou nascut, bebelus
Foto: Shutterstock

Patru femei din Republica Moldova au fost trimise în judecată, fiind acuzate că făceau parte dintr-o reţea infracţională care a încercat să vândă „spre adopţie” un copil ucrainean născut la Chişinău către un cuplu din România.

Conform anchetatorilor de la Chişinău, din grupul infracţional fac parte: preşedinta unei fundaţii care susţine că militează pentru drepturile copiilor, femeia fiind de organizator şi făptuitor, o şefă de maternitate şi o femeie notar din Moldova, în calitate de complici, o femeie din Ucraina în calitate de făptuitor şi un cuplu din România care dorea să cumpere un copil.

Mama bebelușului a fost invitată să nască la Chișinău în anul 2022 pentru a aduce pe lume copilul într-un mediu sigur, în afara războiului. Ar fi urmat apoi presiuni psihologice asupra femeii, care mai are și alți copii în Ucraina, pentru a da nou născutul spre adopție unui cuplu din România.

Femeia de 38 de ani, mama bebelușului, ar fi fost determinată să declare la notar că tatăl bebelușului este bărbatul care voia să cumpere fetița.

Dacă nu ar fi acceptat să își ofere copilul cuplului român, în schimbul unei sume de bani și a unor bunuri, ar fi urmat să fie lipsită de drepturile părintești asupra copilei, în momentul în care s-ar fi întors în Ucraina.

Motivul invocat a fost acela că femeia ar fi avut prea puține resurse financiare pentru întreținerea tuturor copiilor. Prin urmare, în certificatul de naștere al fetiței figura numele de familie ai cumpărătorului.

Reprezentanții de la centrul social unde era cazată ucraineanca au sesizat procuratura din Republica Moldova, astfel că toate persoanele au fost prinse și trimise în judecată.

Cele patru femei riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 de ani, privarea de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani sau închisoare pe viață.

Cei doi cumpărători din România urmează să fie investigaţi în România, în urma unei sesizări a autorităţilor moldovene.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri