Bogdan Aurescu: Locul Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei este împreună cu România, în Uniunea Europeană

Data publicării:
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Foto: Profimedia Images

Locul Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei este împreună cu România, în Uniunea Europeană, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-un mesaj publicat pe Twitter.

„Este unica oportunitate pentru o viaţă mai bună şi mai sigură a cetăţenilor Republicii Moldova. Vom acţiona hotărât, şi pe mai departe, pentru ca acest scop să devină realitate”, a adăugat şeful diplomaţiei române.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, joi cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituţiilor europene. Documentul a fost semnat şi de şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa şi de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

Tot joi şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri