Bogdan Aurescu: Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele din războiul ilegal al Rusiei. Nu există pace fără dreptate

Data publicării:
BUCURESTI - CONFERINTA - PRESEDINTIA SUEDEZA A CONSILIULUI UE -
Ministrul de externe Bogdan Aurescu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaţionale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei.

„Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaţionale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. România susţine pe deplin munca şi eforturile Curţii Penale Internaţionale. Nu există pace fără dreptate”, a scris şeful diplomaţiei române, vineri, pe Twitter.

Curtea Penală Internaţională a emis vineri un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin pentru responsabilitatea lui în ceea ce priveşte presupusele crime de război comise în Ucraina, de la declanşarea invaziei ruse la scară largă în ţara vecină.

Vladimir Putin „este prezumat responsabil de crimă de război privind deportarea ilegală a populaţiei (copiilor) şi de transfer ilegal al populaţiei (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri