Bogdan Aurescu salută sprijinul lui Olaf Scholz pentru aderarea României la Schengen: „Este un anunț extrem de important”

Data actualizării: Data publicării:
bogdan aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Foto: Profimedia Images

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat anunțul cancelarului german Olaf Scholz, privind susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen. Aurescu a amintit că România a îndeplinit condițiile pentru a fi primită în spațiul comun european.

„O veste excelentă! Pe baza îndeplinirii de către noi a criteriilor de aderare la Schengen, eforturile politice și diplomatice ale României vor continua pentru a ajuta la realizarea acestui obiectiv extrem de important pentru cetățenii români”, a scris Aurescu pe Twitter.

„Este un anunț extrem de important. Este pentru prima dată când Germania, la cel mai înalt nivel, anunță în mod necondiționat susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a spus Aurescu la Digi24.

Scholz „a spus foarte clar că România, alături de celelalte state candidate,îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderare și că va susține personal acest demers”, a adăugat ministrul.

El a amintit că și președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut o poziție similară.

„Este rezultatul demersurilor și discuțiilor purtate de președintele Klaus Iohannis cu cei doi lideri europeni”, a mai spus Aurescu”.

Cancelarul Germaniei și-a anunțat astăzi susținerea pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. El a spus că cele trei țări îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru aderare și că va „lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”.

Anterior, și alți oficiali din alte țări UE și-au exprimat susținerea pentru aderarea României, iar Parlamentul European a votat în mai multe rânduri pentru acest lucru. La vizita sa în România, din iunie, președintele Franței, Emmanuel Macron a spus că „Franța e alături de România” în ce privește aderarea la spațiul Schengen.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri