Sari la conținut

Carmen Dan a refuzat să comenteze clipul cu „poliția incompetentă”, promovat de PSD

Poliţiştii spun că au fost jigniţi de clipul distribuit pe Facebook de mai mulţi membri ai PSD, printre care şi ministrul Muncii. Lia Olguţa Vasilescu a şters, după doar câteva ore, postarea în care oamenii legii sunt făcuţi „incompetenţi” şi se afirmă că „poliţiştii şi porcurorii incompetenţi caută ţapi ispăşitori”. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a evitat să comenteze subiectul.

Clipul a fost distribuit de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina ei de Facebook. Iniţial, clipul a fost postat pe Internet de către viceprimarul din Craiova, Adrian Cosma, şi ar vrea să prezinte argumente în favoarea modificărilor propuse de PSD-ALDE la Codul Penal.

La finalul materialului care are mai puţin de un minut este scris cu litere mari: „Legea poate fi de partea ta! Nu de partea poliţiei şi a procurorilor incompetenţi”.

Toată poliția s-a simțit jignită. Acum înțelegem de ce ne umilesc. Oamenii ăștia ne urăsc”, a spus Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

Prezenţi la un miting prin care şi-au cerut drepturile în stradă, poliţiştii veniţi din toată ţara au reacționat dur după ce au văzut clipul distribuit pe Facebook de Lia Olguța Vasilescu.

- Fac parte din acest sistem și nu pot să accept că polițiștii și procurorii sunt incompetenți.

- Noi dovedim în fiecare zi compentența noastră. În fiecare zi, minut, în care suntem acolo, în stradă. Ne-am săturat de umilință în primul rând. Noi facem meseria asta cu drag.

Întrebată cum comentează filmulețul postat de liderii PSD, ministrul de interne Carmen Dan a evitat discuţia.

Carmen Dan: Eu nu am văzut niciun clip.

Reporter: Întodeauna aţi apărat onoarea poliţiştilor şi tocmai de aceea vă întrebăm.

Reporter: Vă arătăm filmuleţul...

Carmen Dan: Tocmai de aceea zic că nu are sens întrebarea.

Alţi membri ai Guvernului par să fie de acord cu mesajul din clip.

Sunt situații în care s-a dovedit că polițistul e incompetent. Iar acel videoclip a sugerat cu totul și cu totul altceva”, a declarat Liviu Pop, ministrul Educației.

Între timp, ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a şters clipul controversat de pe pagina sa de Facebook.