Cătălin Cherecheş nu mai e primar. Prefectul de Maramureș a emis ordinul prin care constată încheierea mandatului

Data actualizării: Data publicării:
catalin chereches vorbeste la microfon
Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a emis miercuri ordinul prin care constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al lui Cătălin Cherecheş. Foto: Cătălin Cherecheș/ Facebook

Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a emis miercuri ordinul prin care constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al lui Cătălin Cherecheş, în urma condamnării definitive a acestuia la cinci ani de închisoare.

Prefectura Maramureş a anunţat, miercuri, că prefectul judeţului, Rudolf Stauder, a emis Ordinul nr. 622 din 29.11.2023 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, potrivit News.ro.

„Această decizie vine în urma unei evaluări atente a situaţiei juridice şi a respectării prevederilor legale în vigoare. Prefectul Rudolf Stauder subliniază că această măsură are în vedere interesul public şi necesitatea asigurării bunei funcţionări a administraţiei locale în beneficiul comunităţii”, arată reprezentanţii Prefecturii.

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Surse din anchetă afirmă că primarul a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania, moment în care l-au prins agenţii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri