Cauza morţii bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi, într-un parc din Vatra Dornei

Data publicării:
MCZoPTQ0MCZoYXNoPTk3YTQ3ZTBiYzlhYzAwZmQzZjhiZjZmMTJjMGM1MmUz.thumb

Avocatul familiei bărbatului care a murit după intervenţia jandarmilor din parcul din Vatra Dornei a declarat că va cere schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă şi loviri şi alte violenţe în lovituri cauzatoare de moarte sau omor, după ce IML Iaşi a terminat expertiza care dovedeşte o legătură între intervenţia femeii jandarm şi moartea bărbatului.

Avocatul Ion Marocico spune Institutul de Medicină Legală din Iaşi a terminat raportul de expertiză medico-legală, iar potrivit acestuia moartea a fost violentă.

„Comisia de Avizare şi Control a confirmat raportul de noua expertiză medico-legală întocmită la Institutul de Medicină Legală Iaşi privind moartea bărbatului. Din concluziile raportului reiese că moartea a fost cauzată de insuficienţa multiplă pe organ, infarct entero-mezenteric, consecinţa unei asfixii acute prin pulverizarea unui jet de gaz iritant lacrimogen şi presarea victimei cu corpul şi genunghii în zona lombară cu mâinile în regiunea cervicală, toate acestea ducînd la stop cardio-respirator", a declarat Ion Marocico.

În concluzie, spune avocatul, decesul a survenit ca urmare a pulverizării cu spray iritant lacrimogen la o distanţă de 20-30 centimetri de faţa victimei, ce a determinat asfixia acută urmată de stop cardio-respirator.

Dosarul este în lucru la Parchetul Militar Iaşi.

Incidentul a avut loc anul trecut, în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă. Bărbatul a ajuns, după intervenţia jandarmilor, în stare gravă la spital, în comă profundă. El şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri