Cel puțin 9 persoane au fost salvate de la înec sâmbătă. Salvamar: Nu ne ascultă, ne ignoră, mulți se întorc cu spatele

Data publicării:
salvamar din sudul litoralului
Foto: captură TV

Sunt peste 100.000 de turiști pe litoral și în primul weekend de toamnă, în ciuda faptului că unii dintre patronii cu afaceri la malul mării au început să închidă. Ploaia de vineri nu i-a speriat pe turiști și nici vântul rece din dimineața primei zile de weekend. Unii chiar s-au aventurat în mare, în ciuda faptului că salvamarii au ridicat steagul roșu. În prima parte a zilei, cel puțin nouă persoane, inclusiv o fetiță, au fost salvate de la înec, iar elicopterul SMURD a fost solicitat pentru a transporta de urgență un bărbat la spital. 

„Le cerem să nu mai între în apă, să nu se ducă dincolo de geamanduri. Nu ne ascultă, ne ignoră, ne arată cu..., se întorc cu spatele mulți. Inconștienți! Mulți iau copiii, îi aruncă în geamanduri și ei stau în mal. Nu avem ce să le facem! Trecem în patrulă și prin spate meu, ei se bagă în apă. N-avem ce să le facem” - spune supărat Ștefan Gigi, salvamar.

Un turist povestește că a văzut când zbura elicopterul SMURSD. „Au fost niște probleme, într-adevăr. Lumea este incultă, nu înțeleg de vorbă bună. Este riscant, valul vine și te trage înapoi. Poți intra în apă 5 metri și este suficient”, spune turistul.

Oamenii au ieșit la plajă de dimineață, în ciuda vântului puternic. Manevrele în Porturile Constanța Nord și Sud Agigea au fost oprite din cauza vântului.

Mulți turiști spun că au venit pe litoral pentru o excursie de o zi, în timp ce alții profită de ultima baie în mare pentru că sejurul lor este la final.  

Reprezentanții din turism se așteaptă ca lumea să vină la mare și weekendul viitor, pentru că se anunță vreme bună, cu soare, o vreme de vară autentică. 

Editare web: Luana Păvălucă
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri