Cherecheș neagă că s-a opus încătușării. Avocat: Intervenția polițiștilor germani a fost exigentă

Data actualizării: Data publicării:
chereches lovit la fats i cu sange dupa arestarea in germania
Cherecheș neagă că s-a opus încătușării. Foto: Poliția germană

Cătălin Cherecheș neagă că s-a opus în momentul în care a fost reținut în Germania. Avocatul său susține că intervenția polițiștilor a fost brutală și așa a fost rănit fostul edil. Între timp, fostul edil și-a angajat apărător și în Germania, și e singurul cu care poate să comunice, deocamdată.

Cătălin Cherecheș și-a angajat un avocat german care vorbește și limba română. Reprezentantul edilului din România a luat legătura cu el, iar acesta i-a dat pentru prima dată detalii despre varianta fostului primar în ceea ce privește rănile care apar în poza de după capturare.

Răzvan Doseanu, avocat al lui Cătălin Cherecheș: Am înțeles că este confirmat inclusiv de altă persoană, care am înțeles că a fost prezentă la momentul respectiv, este exclusă o opoziție o sustragere de la încătușare a domnului Cherecheș. Se pare că a fost o intervenție directă a autorităților germane oarecum mai exigentă, date fiind informațiile că domnul Cherecheș ar fi o persoană care a părăsit în anumite condiții teritoriul României și probabil dumnealor nu au vrut să riște.

Fostul edil încearcă să scape de închisoare în România, așa că a început să-și construiască strategia pe care o va pune pe masa magistraților germani. Culmea, o să se folosească chiar de situația creată de proprii socrii care au încercat să o mituiască pe judecătoarea care a dat sentința definitivă.

Răzvan Doseanu: În esență este vorba despre aprecierea ca fiind încălcat dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil al domnului Cătălin Cherecheș, dată fiind situația de incompatibilitate în care s-a aflat unul dintre membrii completului de judecată care a dat sentința în apel.

Între timp, fostul primar se pregătește de o mutare într-unul din cele mai mari penitenciare din Germania. O închisoare din Munchen, unde a fost închis în trecut, pentru o lună, și Adolf Hitler. Procurorii germani au cerut instanței ca procesul să se desfășoare cu Cherecheș în arest.

Florian Weinzierl, procuror german: Am depus o cerere la Tribunalul Regional Superior din München, am solicitat să fie impusă detenția în vederea extrădării. Tribunalul regional superior va acorda avocatului, avocatul persoanei urmărite, o audiere și apoi va decide cu privire la chestiunea detenției în vederea extrădării.

Deși procurorii din Munchen spun că procedura o să dureze o lună și jumătate, avocatul german a transmis că o decizie definitivă ar putea să fie dată și mai târziu, în 3-6 luni. Deocamdată, fostului edil nu-i este permis să comunice cu familia. Apărătorul lui din România susține că ar fi fost sfătuit greșit să fugă.

Răzvan Doseanu: Tare mă tem că cineva l-a păcălit pe domnul Cherecheș să plece din țară.

Joi, pe 7 decembrie se judecă cererea de strămutare a dosarului, iar decizia i-ar putea aduce fostului primar o anulare a condamnării de 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...