Cine este Laurențiu Baranga. Șef doar o lună la Combaterea Spălării Banilor, și-ar fi falsificat diploma de bac obținută la 32 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, și-a luat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani.
Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, și-a luat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani.

Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, și-a luat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani. Anchetatorii spun că, de fapt, el și-ar fi falsificat această diplomă, motiv pentru care au descins, sâmbătă dimineață, la locuința lui.

UPDATE 11.15. Laurențiu Baranga și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor joi, 8 octombrie 2020.

Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.


Laurențiu Baranga a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, ca absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București. După nouă ani a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în 2011 a obținut titlul de doctor în management la Universitatea Valahia.

Din 2012 este conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria.

Din 2016 este membru ARACIS, având atribuții în evaluarea programelor de studii și a instituțiilor de învățământ superior.

Vezi CV-ul lui Laurențiu Baranga AICI

El a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în septembrie 2020.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Laurențiu Baranga va fi adus la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală, potrivit Poliției.

 

 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri