Ciolacu, lui Rareș Bogdan: Să dinamitezi o Coaliție înseamnă că ești iresponsabil și mitocan. Nu cade niciun guvern

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Premierul României, Marcel Ciolacu. FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri seara că nu se rupe Coaliția și nu cade guvernul, iar în situația în care acest lucru chiar s-ar întâmpla el își va duce mandatul la Cotroceni "fără reținere". Întrebat ce părere are despre declarația lui Rareș Bogdan, potrivit căreia "devine din ce în ce mai insuportabil pentru PNL să guverneze alături de PSD", Ciolacu a spus că i se pare nejustificată, atâta vreme cât în ședința de coaliție, timp de 5 ore, nu a fost exprimată vreo nemulțumire. Mai mult, premierul l-a făcut "iresponsabil" și "mitocan" pe Rareș Bogdan, explicând că a vrut să dinamiteze Coaliția pentru a nu se mai discuta că s-a dus să cumpere pătrunjel cu un ceas de 30.000 de euro la mână. "Tu stai cu mine la masă 5 ore, discutăm problemele țării și pe urmă ieși la televizor, umpli televizoarele, că tu i-ai atras atenția lui Iohannis că PSD fură banii românilor", i-a reproșat Ciolacu liderului PNL.

"Nu se rupe nicio coaliție și nu cade niciun guvern. Dacă se rupe coaliția, vă spun foarte clar – înseamnă că acest proiect politic pe care l-am acceptat și eu, l-au acceptat și colegii mei într-un moment dificil al României. Nu uităm ce era acum 2 ani de zile, când, într-o discuție bărbătească între mine și președintele PNL Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva va ieși din această coaliție, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni. Fără nicio reținere.

Categoric (demisionez, dacă PNL iese din coaliție – n.red.).

Noi am stat în ședința de coaliție de luni aproape 5 ore și am luat mai multe probleme guvernamentale în discuție, deoarece trebuie o decizie a coaliției și e și normal așa. Eu nu vă ascund că multe dintre problemele care se ivesc la Guvern nu le discut cu președintele Nicolae Ciucă, dar e normal să ne întâlnim.

Atât timp cât 5 ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă, ți-ai luat informația – cum e normal, ca om politic – și după câteva ore ieși în spațiul public încercând să acoperi un gest nefericit, să mergi la piață cu un ceas de 30.000 de euro să cumperi pătrunjel. Normal că românul se revoltă. E îndreptățit.

În loc să ieși, să explici «domnule, l-am primit cadou de la soție. Mă întreține și mi-a dat cadou ceasul. Mi l-a dat socru-meu la nuntă». Presupun că era mult mai corect.

Dar să dinamitezi o coaliție, numai cu știri false, astfel încât să acoperi știrea despre tine, înseamnă că ești – Rareș Bogdan nu e un om prost – iresponsabil.

Mai mult, din punctul meu de vedere, ești un mitocan. Tu stai cu mine la masă 5 ore, discutăm problemele țării și pe urmă ieși la televizor, umpli televizoarele, că tu i-ai atras atenția lui Iohannis că PSD fură banii românilor. Ce bani a furat PSD? Vrea să-i amintesc în ce dezastru am găsit România înainte să facem coaliția? Ce dezastru era", a declarat Marcel Ciolacu la Antena3 CNN.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri