Cîțu cere „mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei” în valul 4. „Nu e vorba de spitalul instituției X sau Y”

Data publicării:
pat de spital gol cu perna albasta
Cîțu cere „mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei” în valul 4.Foto: Getty Images

Premierul Florin Cîțu reproșează spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei că nu se implică suficient în gestionarea valului 4 al pandemiei. El a cerut o situație a paturilor din aceste spitale și a avertizat că nu contează ce instituție coordonează spitalul, ci cum sunt tratați pacienții.

Un alt front pe care trebuie să-l folosim și care nu funcționează e cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație să văd cum e implicată Primăria Capitalei și spitalele din subordinea primăriei în acest val 4”, a spus Cîțu.

Nu e vorba de spitalul instituției X sau Y, ci de spitale unde tratăm pacienți și toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru. Nu vreau să ajungem la aceste discuții, au mai fost discuții în iarnă”, a adăugat el.

Mâine, cel mai târziu, să avem o situație pentru București, cu secții ATI COVID, paturi libere și un plan în cazul în care situația în București se înrăutățește”, a cerut premierul.

Premierul a făcut și un apel la conducerea DSP-urilor: Nu mai stați în birouri! Mergeți și discutați cu managerii de spitale, verificați că ce trebuie să fie implementat este implementat. În același timp, ajutați-i să implementeze, dacă au nevoie de resurse ajutați-i. Suntem aici pentru pacienți, să beneficieze de cele mai bune condiții”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri