Ciucă a cerut controale pe piața de energie: Să se verifice dacă au avut loc atacuri speculative care au dus la majorări nejustificate

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă sta la masa la sedinta de guvern
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, o serie de controale pe piața tranzacționării energiei, pentru a se vedea dacă, în ultimele zile, au avut loc atacuri speculative care au urmărit majorări nejustificate ale prețurilor. 

Experți din cadrul Consiliului Concurenței, Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), OPCOM și din partea Ministerului Energiei vor investiga aceste fluctuații neobișnuite, a transmis Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Potrivit premierului, s-au înregistrat diferențe anormale între prețul practicat de producători și valoarea cu care energia se vinde pe piață.

"Mai exact, s-au înregistrat diferențe anormale între prețul mediu ponderat practicat de producători și valoarea cu care energia se vinde în piață. Analiștii din domeniu se așteptau ca ultima ședință de tranzacționare să fie una cu prețuri în scădere, nicidecum în creștere. Dacă vom descoperi că a fost vorba despre un atac speculativ pe piață, instituțiile abilitate vor lua măsurile care se impun", a mai precizat Ciucă. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri