CJ Ilfov: Campanie de combatere a ţânţarilor, de săptămâna viitoare

Data publicării:
dezinsectie-anti-tantari-cj-ilfov-fb
Foto: CJ Ilfov

În judeţul Ilfov va fi demarată de la începutul săptămânii viitoare campania de combatere a ţânţarilor, potrivit unui anunț al Consiliul Judeţean Ilfov.

„Serviciul Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliul Judeţean Ilfov, începe săptămâna viitoare campania de combatere a insectelor de disconfort. (...) Acţiunile terestre vor avea loc seara, după ora 19:00, cu insecticidul Cymina Plus, în doză de 50 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, peşti şi organisme acvatice. Calendarul acţiunilor de dezinsecţie va fi anunţat din timp, pentru fiecare localitate din judeţul Ilfov”, se arată într-un comunicat al CJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, fiecare maşină care va face dezinsecţie va fi dotată cu GPS şi va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă.

„Azi m-a anunţat directoarea Serviciului de Dezinsecţie că au început să apară femelele ţânţari şi că ar trebui să le omorâm până să depună ouăle. Aşa că de luni intervenim terestru, apoi dăm cu substanţe şi din avion, ca să omorâm larvele. Vom stropi în colaborare cu primăriile. Vom avea câte un delegat de la CJ şi de la primărie în echipele din teren, ca să nu rateze nicio străduţă, iar dumneavoastră îi veţi putea urmări pe GPS. Dacă vedeţi că au ratat vreo stradă, puneţi mâna pe telefon şi sunaţi responsabilul de acţiune. Va avea telefonul public pe site-ul nostru şi pe pagina de Facebook. Vom stropi terestru şi avion o dată pe lună”, a declarat Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov, potrivit Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri