Cluj-Napoca se apropie de 50% din populaţie vaccinată, anunță Ministrul Sănătății

Data publicării:
masini in parcare la un centru drive-thru
Cluj-Napoca se apropie de 50% din populaţie vaccinată, anunță Ministrul Sănătății. Foto: Inquam Photos / Cristi Vescan

Aproape 50% dintre românii care locuiesc în Cluj-Napoca sunt vaccinați împotriva Covid-19, a anunțat vineri Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Aflată într-o vizită de lucru cu prilejul deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalentă din municipiu, Mihăilă a precizat că speră ca în Cluj-Napoca "să depășim cât mai curând pragul de jumătate din populație imunizată".

Potrivit Ministrului, Cluj-Napoca a depăşit nivelul de 40% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19.

"Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare şi despre rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populaţie vaccinată. (...) Sper ca în Cluj-Napoca să depăşim, cât mai curând, 50% din persoane vaccinate, şi vă îndemn pe toţi să veniţi la vaccinare'', a declarat Ioana Mihăilă, care a participat la  deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Eforturile de a stopa pandemie de coronavirus s-au văzut și în ceea ce privește rata de infectare, care a scăzut în Cluj-Napoca de la 8/1.000, la mai puţin de 1,5/1.000, a precizat și primarul orașului, Emil Boc. 

"Am coborât la 1,41/1.000 de la 8/1.000, fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. Doamna ministru ne-a dat vestea bună că suntem între 40 şi 50% persoane vaccinate", a precizat Boc.

Vineri,  Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a participat la deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca, care se va desfășura pe parcursul a aproape patru zile, de vineri de la ora 16.00, până luni, la ora 8.00. Imunizarea se face cu serul Pfizer-BioNTech. Maratonul de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.

La maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, participă aproape 600 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF "Iuliu Haţieganu".

Citește și: Coadă de mașini la Cluj-Napoca, unde s-a deschis un centru de vaccinare drive-through. Boc: De 2.000 de ani, vaccinarea e singura cale

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri