Coadă de ambulanțe în fața Spitalului din Arad. Președinte CJ: Nu putem mări capacitatea ATI. În valul doi am făcut-o, am primit amenzi

Data publicării:
coada-ambulante-arad-preseidnteCJ-facebook
Ambulanțele cu pacienți stau la coadă, așteptând în fața unității de primiri urgențe a Spitalului Județean. FOTO: Facebook Iustin Cionca

În spitalele Covid din Arad nu mai există niciun pat liber la secțiile de terapie intensivă, în timp ce ambulanțele cu pacienți stau la coadă, așteptând în fața unității de primiri urgențe a Spitalului Județean.

De luni de zile deja, unitățile medicale sunt sufocate de pacienți, iar avalanșa de noi cazuri de îmbolnăviri pare mai greu de gestionat ca oricând.

La Arad de câteva zile nu mai există niciun pat liber la secția de terapie intensivă. În vreme ce unii dintre pacienții infectați cu noul coronavirus sunt trațati în Unitatea de Primiri Urgențe, în fața spitalului ambulanțele fac, la propriu, coadă.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a postat pe Facebook o fotografie pentru a arăta cât de critică este situația medicală.

"Păziți-vă sănătatea, nu vă lăsați influențați de cei care nu iau în serios protecția împotriva Covid-19! Afecțiunile pe care le provoacă virusul pot fi foarte dureroase, chiar mortale!", a transmis el într-un mesaj care însoțește fotografia publicată.

Iustin Cionca a declarat la Digi24 că la Arad sunt internați 251 de pacienți cu forme medii și grave de Covid, iar toate cele 27 de paturi de la Terapie Intensivă, destinate pacienților Covid-19, sunt ocupate. Permanent sunt 5-10 pacienți în Unitatea de Primiri Urgențe care așteaptă eliberarea unui loc în ATI.

"Am făcut această postare pentru că mi se pare că populația nu înțelege momentul în care ne aflăm. Avem 1195 de persoane la domiciliu. Nici nu vreau să gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu se schimba legea și trebuia să îi ducem pe toți la spitale. Aceste persoane stau acasă până când situația se agravează și după câteva zile, unii dintre ei ajung în situații foarte grave și au nevoie de ATI", a spus Cionta.

Întrebat dacă poate mări capacitatea paturilor la ATI, el a răspuns că nu, deoarece în valul al doilea când a făcut asta, DSP a dat amenzi pe motiv că nu sunt respectate circuitele medicale: "Acum respectăm legea și ținem atâtea paturi cât putem să îndeplinim condițiile prevăzute de lege". 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri