Sari la conținut

Cod galben de ger în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de vreme geroasă, valabilă în toată țara, până luni, 9 ianuarie.

galben

În intervalul menţionat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea.

Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Meteorologii precizează că vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Medicii vă recomandă să evitați deplasările pe distanțe lungi, să evitați expunerea la frig, să consumați ceaiuri calde și să sunați imediat la 112 dacă este cazul.

Cod galben de vânt

harta 2

De asemenea, astăzi la ora 10:00 a intrat în vigoare o atenționare cod galben, valabilă până duminică la ora 22:00. Se vor semnala intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50...60 km/h şi, pe arii restrânse, 70...75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.

Pe aceeași temă

Meteo. Cum va fi vremea de Paște

Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va evolua vremea în toată țara, în următoarele două săptămâni (26...