Condamnare definitivă pentru adolescenții care au ucis cu premeditare un taximetrist din Lugoj

Data actualizării: Data publicării:
adolescenti

Cei doi adolescenţi care, în vara anului trecut, au ucis un taximetrist din Lugoj şi i-au furat maşina, premeditând crima, au fost condamnaţi definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara la nouă, respectiv zece ani de detenţie, anunță News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Timişoara, judecătorii au decis să îl condamne pe Adrian Avădanei la zece ani de detenţie într-un centru specializat şi pe Mihai Klug la nouă ani de închisoare.

Iniţial, în luna noiembrie a anului trecut, judecătorii de la Tribunalul Timiş i-a condamnat pe cei doi la şapte, respectiv şase ani de închisoare, însă aceştia au contestat decizia magistraţilor.

În luna iunie a anului trecut, cei doi au ucis un taximetrist şi i-au abandonat cadavrul într-o pădure, lângă Buziaş.

Anchetatorii aveau să afle, imediat după ce i-au audiat pe cei doi tineri atunci în vârstă de 15, respectiv 17 ani, că aceştia plecaseră de acasă decişi să omoare pe cineva, pentru a fura o maşină cu care apoi să se plimbe.

Cei doi tineri care l-au omorât taximetristul de 77 de ani erau prieteni de mai multă vreme, iar în seara de 13 iunie 2018, aceştia s-au întâlnit şi au stabilit să ucidă un om pentru a-i fura maşina.

În jurul orei 1.00 noaptea, cei doi au pornit spre casa unui vecin din localitatea Darova, hotărâţi să îl omoare şi să îi fure maşina, cu care să fugă de acasă. După ce au pus la punct detaliile, i-au cerut unui al treilea prieten un cuţit, pentru ca fiecare dintre ei să aibă câte unul. Apoi, înarmaţi, au pornit spre casa vecinului împreună, însă nu au putut intra în curte, astfel că au renunţat la plan, dar nu şi la idee.

Băiatul de 15 ani a venit cu ideea să sune la o firmă de taxi şi să facă o comandă. Cinci minute mai târziu maşina condusă de bătrânul care avea să fie ucis a ajuns la locul indicat, în centrul comunei Darova.

Odată ce au văzut că taximetristul este în vârstă, cei doi au presupus că misiunea lor va fi şi mai uşoară şi şi-au pus în aplicare planul.

Cel mai mic dintre băieţi s-a urcat în faţă, pe scaunul din dreapta, în timp ce băiatul de 17 ani a urcat în maşină chiar în spatele victimei. În momentul în care taximetristul le-a cerut celor doi banii pentru cursă, aceştia l-au lovit pe şofer cu cuţitele în gât, în zona feţei şi în piept. Cu ultima suflare, bătrânul a încercat să deschidă portiera maşinii, însă a fost prins de băiatul de 17 ani şi tras înapoi în taxi.

Agresorii l-au împins pe şofer pe scaunul din dreapta, cel mai mic dintre ei s-a mutat pe bancheta din spate, iar cel mare s-a pus la volan şi a gonit spre Buziaş, pentru a scăpa de cadavru.

Ajunsi în zona pădurii de lângă Buziaş, cei doi l-au luat de picioare pe taximetrist şi l-au târât afară din maşină, aruncându-l într-un canal, după care i-au luat banii din buzunar şi s-au întors la maşină, unde au spart cupola de taxi, staţia şi casa de marcat şi le-au aruncat în pădure. Din bordul maşinii au mai furat un telefon.

Pe drum, cei doi au aruncat un covoraş plin de sânge din maşină şi au încercat să şteargă urmele de sânge din autoturism cu nişte cârpe găsite. Apoi, au mers mai departe spre Buziaş, iar pe autostradă, spre Timişoara, au oprit la Gara de Nord. Cei doi şi-au continuat drumul spre zona Stadionului "Dan Păltinişanu", unde au vândut telefonul furat, pentru 300 de lei. Băieţii şi-au continuat drumul, iar cuţitele le-au aruncat în zona Parcului Copiilor. Tot aici au abandonat şi maşina, după ce au rămas fără combustibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri