Constanța, raiul vitezomanilor. Radarele sunt stricate, iar pe străzi este un singur echipaj de la Rutieră: „Fiecare e de capul lui”

Data actualizării: Data publicării:
masini pe strazi in constanta
Oamenii spun că nu se simt în siguranţă în trafic, în special în staţiunea Mamaia. FOTO: Captură video Digi24

În Constanța, cele trei radare sunt stricate, iar în unele zile pe străzi se află un singur echipaj de la Rutieră. În total, în oraș sunt doar 17 polițiști rutieri.

Accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri au fost uciși de un șofer drogat, nu a dus la o reformare din temelii a poliţiei constănțene, așa cum au promis oficialii. Din contră, atrag atenția sindicaliștii, pe străzi pândește pericolul.

Daniel Avasilcăi, sindicat Europol Constanța: „A anunţat cu surle şi trâmbiţe la televizor că în 45 de zile dizolvă tot şi reconstruieşte tot. A trecut de mult și se pare că batem pasul pe loc şi nu se face nimic. Ca să vă faceţi o impresie, sâmbătă seara, s-a ajuns ca la nivelul unei zile de weekend, când se plimbă toată lumea, să fie o singură patrulă pe raza municipiului Constanța şi a staţiunii Mamaia, o singură patrulă de Poliţie Rutieră, fără radar.”

În tot acest timp, oamenii spun că nu se simt în siguranţă în trafic, în special în staţiunea Mamaia.

Localnică: „Sunt vitezomani şi sunt şoferi care n-au nicio legătură cu siguranţa în trafic. Efectiv, fiecare e de capul lui.”

Localnică: „Toate sunt aşa, ca să nu se mai respecte regulile, din câte se vede. Nu se mai respectă şi nu se vrea.”

Reprezentanţii Europol susțin că de vină este lipsa personalului și a dotărilor.

IPJ Constanța spune că situaţia este sub control

Daniel Avasilcăi, lider Europol Constanța: „La nivelul municipiului Constanța avem un număr de 17 poliţişti la Poliţia Rutieră, cel mai mic număr de poliţişti rutieri într-un oraş reşedinţă de judeţ. Din cele trei aparate radar existente la nivelul municipiului Constanța, în prezent, două sunt defecte în service, iar unul a fost lovit, astfel că pe raza muncipiului şi a staţiunii Mamaia, în prezent, nu acţionează niciun aparat radar.”

În schimb, reprezentanţii IPJ Constanța spun că situaţia este sub control și că au suficente aparate radar, însă fără să precizeze numărul acestora.

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța: „Nu putem preciza un număr exact, aceste informaţii nefiind destinate publicităţii şi, aşa cum am mai spus, putem menţiona faptul că, în acest moment, echipajele rutiere de pe schimbul unu acţionează cu suficiente aparate de măsurare a vitezei pe principalele artere de circulaţie din judeţul Constanța.”

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județeană spun că în primele nouă luni ale acestui an, la nivelul oraşului Constanța, s-au înregistrat cu 10% mai puţine accidente rutiere faţă de perioada similară a anului trecut.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri