Criza Blue Air se prelungește. Clienții au primit mesaje că și zborurile după 10 octombrie vor fi anulate

Data actualizării: Data publicării:
Blue Air boarding pass for flight from Luton LTN airport
Criza Blue Air se prelungește. Clienții au primit mesaje că și zborurile după 10 octombrie vor fi anulate. FOTO: Profimedia Images

Alte sute de mii de români s-au trezit cu zborurile anulate. Blue Air a trimis deja mesaje clienţilor prin care îi informează că au fost anulate și cursele de după data de 10 octombrie, când teoretic zborurile ar fi trebui să fie reluate, potrivit anunțului inițial. Însă oamenii reclamă și o altă problemă: nu își primesc banii înapoi.

Sute de mii de români au zborurile anulate și în perioada următoare. Deși compania a anunțat că încearcă să își ridice avioanele de la sol începând cu data de 10 octombrie, mai mulți clienți Blue Air ne-au semnalat că termenul nu va fi respectat, din contra, chiar decalat până cel puțin la finalul lunii octombrie.

Un telespectator Digi24 a scris că a cumpărat patru bilete dus-întors București-Paris pentru data de 12 octombrie. A sunat la companie pentru a se asigura că într-adevăr Blue Air va relua cursele. Dar zilele acestea a primit un email din care a aflat că zborul a fost anulat.

Însă nici recuperarea banilor nu este cea mai simplă opțiune pusă la dispoziție de companie. Call center-ul funcționează cu program fix doar în timpul săptămânii și are tarif de 60 de cenți pe minut. Iar pe site-ul oficial sunt prezentate doar opțiunile de schimbare a zborului sau puncte în portofelul electronic.

Astfel, oamenii reclamă că banii pentru biletele anulate li se transferă în acel portofel digital, deși ei îi vor înapoi. Un alt client a primit mesaj că zborul de la Londra la București, programat pe 24 octombrie a fost de asemenea anulat.

Și la fel ca în alte cazuri, bărbatul a fost informat că banii vor ajunge în portofelul electronic. În timp ce, susține compania, rambursarea sumei în cont, va fi posibilă numai după ce va fi finalizat procesul de restructurare internă.

Cât privește reluarea zborurilor, într-un răspuns pentru Digi24, reprezentanții Blue Air au transmis că în cursul zilei de mâine vor veni cu lămuriri.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri