Cum au reușit frații Caran să pună bazele celei mai temute grupări din țară: atacuri sângeroase în stradă și milioane de dolari furați

Data actualizării: Data publicării:
clan-carani-descinderi-digi24
Membrii clanului Carani au fost săltați dintr-un club. FOTO: Captură Digi24

Cei mai periculoși interlopi din România sunt în spatele gratiilor. Membrii clanului Caran au fost reținuți la finalul unor audieri maraton, iar astăzi află dacă vor rămâne închiși pentru următoarele 30 de zile. În paralel, apar noi detalii înfiorătoare despre felul în care interlopii au pus monopol pe centrul Capitalei. Procurorii vorbesc despre atacuri în trafic și despre cum bodyguarzii liderilor Caran erau în permanență înarmați în restaurantele din zonele de lux din București.

Milioane de dolari furați, 17 infracțiuni comise și atacuri sângeroase în plină stradă. Cu asta s-ar fi ocupat în ultimii ani cei 46 de membri ai clanului Caran. Interlopii au reușit într-un timp foarte scurt să pună bazele celei mai temute grupări din țară. Au reușit asta cu o violență care i-a uimit chiar și pe procurori.

Valentin Stan - jurnalist Digi24: Procurorii spun că suspecții și-au cumpărat o întreagă flotă de mașini pentru răfuielile cu alte clanuri. Practic foloseau autovehiculele pentru a-i urmări pe rivali, îi blocau în trafic, iar în anumite situații provocau accidente.

Caran era și una dintre cele mai bogate grupări de interlopi. Suspecții se ocupau cu mutarea banilor furați din Statele Unite de o altă grupare. Practic, vegheau și controlau fiecare dolar din momentul în care ajungea pe teritoriul european și până era pus în seif. Procurorii povestesc cum frații Caran au vrut să ucidă un cărăuș care a încercat să le fure din bani.

Valentin Stan - jurnalist Digi24: Procurorii i-au filat pe liderii clanului Caran timp de 3 ani. Au reușit anchetatorii să monteze în și sub mașinile interlopilor microfoane și dispozitive GPS, în așa fel încât să știe în permanență unde se află și ce discuții au suspecții.

Așa au aflat anchetatorii și că suspecții erau protejați de polițiști.

Cătălin Predoiu - ministrul Afacerilor Interne: Este vorba despre doi polițiști care au mușamalizat un caz de încălcare a unor reguli de circulație. Indiferent cât de minoră este această faptă, câtă vreme nu este în acord cu legea, nu va fi mușamalizat. Pe de altă parte, aș sublinia lucruri mult mai importante, respectiv această anchetă care a durat mult timp, au necesitat multe forțe.

La percheziții, procurorii au găsit în casele fraților Caran un adevărat arsenal: pistoale, macete, baionete, dispozitive de bruiaj și cagule. În plus, suspecții au rămas și fără 10 mașini de lux și zeci de ceasuri și genți.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri