Cum se va circula pe drumul spre mare de 1 mai. Precizările ministrului Transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
lucrari la podul borcea
Majoritatea reparațiilor de pe A2 au fost încheiate sau întrerupte, singura zonă cu probleme fiind podul peste Brațul Borcea. FOTO: Facebook CNAIR

Majoritatea reparațiilor de pe A2 au fost încheiate sau întrerupte, singura zonă cu probleme fiind podul peste Brațul Borcea, unde lucrările vor continua inclusiv în perioada 1 - 2 mai, a declarat la Digi24 ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Trebuie să continuăm lucrările pentru a da podul în folosință înainte de începerea sezonului estival.

Acest pod a fost mult mai deteriorat decât arăta expertiza inițială. Asta a făcut că lucrările să fie mai mari și de lungă durata. Problema acestui pod e execuția de la momentul inițial, din 1985. Atunci, pentru a grăbi deschiderea pentru circulație, constructorii n-au așternut hidroizolația între placă și covorul asfaltic și apa a distrus o mare parte din suprastructură. Când s-a decopertat, aceste lucruri au fost scoase în evidență.

Pentru a nu repeta greșeala, am decis să respectăm toate procedura tehnică, chiar dacă asta înseamnă ceva mai mult timp. De 1 și 2 mai se va circula pe o singură cale în ambele sensuri, dar mulți ani nu vor mai fi probleme.

Pe zona podului Borcea e punctul nevralgic. Din toate discuțiile cu cei de la compania care face lucrările, probabil că la jumătatea lunii mai vor fi terminate", a precizat ministrul Transporturilor.


 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri