Cutremur cu magnitudinea 3,8 în judeţul Buzău

Data publicării:
SEISMOGRAF

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Buzău, la ora 5:05. Seismul a avut loc la o adâncime de 123 kilometri, informează News.ro.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, sâmbătă dimineaţă, la ora 5.05, s-a detectat un nou cutremur în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, având magnitudinea de 3,8 pe scara Richter. 

Seismul a avut loc la o adâncime de 123 kilometri. 

Un cutremur cu magnitudine 3,9 s-a produs și miercuri dimineaţă în judeţul Vrancea, după ce cu o zi în urmă se înregistrase un seism cu magnitudine 3,6. Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat că seismul cu magnitudine 3,9 a avut loc la ora 05:43.   și s-a înregistrat la o adâncime de 133 de kilometri. 

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri), Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri). 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri