Video De ce a fost neobișnuită furtuna care a devastat Brăila. Oamenii s-au speriat după ce au văzut cum arătau norii și au sunat la 112

Data actualizării: Data publicării:
nori in braila
O furtună puternică a devastat aseară mai multe localități din Brăila. FOTO: Captură Digi24

O furtună puternică a devastat aseară mai multe localități din Brăila. S-a întâmplat chiar înainte ca temperaturile să devină sufocante, pentru că astăzi este cod galben de caniculă în jumătate din țară, inclusiv în județul Brăila. Oamenii au postat pe internet avalanșă de poze cu norii amenințători adunați deasupra orașului.  

La scurt, timp, ploaia torențială a inundat străzile, curțile și subsolurile clădirilor din oraș, iar vântul puternic a smuls copacii din rădăcini.

Chiar un stâlp de electricitate a fost doborât de vijelie.

30 de mașini au fost avariate după ce au căzut peste ele crengi sau bucăți de tablă din acoperișuri.

Pompierii au intervenit în 120 de cazuri urgente, doar în municipiul Brăila. În județ, 7 localități au rămas fără curent electric.

Norii spectaculoși pe care i-au văzut brăilenii aseară prevesteau că urmează un episod de vreme severă cu precipitații și grindină. Cel mai bine este ca, în astfel de situații, să vă puneți la adăpost. Sfaturile vin chiar din partea experților. 

Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme: "Norii aceștia prevăd cumva, indică apariția vremii severe. Sunt generați de linii de vijelie, adică mai multe furtuni care sunt una lângă altă și care se plasează în aceeași direcție.

Ei în sine nu sunt nori periculoși, furtuna din spate este periculoasă, dar atunci când sunt observați. Ne așteptăm ca pe măsură ce se deplasează către observator. observatorul să simtă vânt un mult mai intens și să apară precipitații, cel mai probabil grindină. Sunt indicator foarte clar că se apropie vreme severă, e clar că trebuie să ne adăpostim. Cel mai bine să ne adăpostim într-o clădire."

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri