Video De ce au ieșit în stradă antivacciniștii chemați de Simion: „Vor să decimeze populația. Dumnezeu ne-a făcut sănătoși”

Data actualizării: Data publicării:
protestatara aur
Câteva sute de oameni au protestat joi în fața Ministerului Sănătății față de ceea ce au numit „vaccinarea obligatorie”. FOTO: Captură video Digi24

Câteva sute de oameni au protestat joi în fața Ministerului Sănătății față de ceea ce au numit „vaccinarea obligatorie”. Pretextul manifestației a fost, de fapt, Strategia Națională de Vaccinare, propusă de ministrul Alexandru Rafila și care nu prevede nicăieri obligativitatea vaccinării. Protestul a fost inițiat și promovat de partidul extremist AUR. Oamenii care au răspuns chemării formațiunii conduse de George Simion au adus cu ei pancarte cu mesaje anti-occidentale și anti-europene, dar au cerut și ieșirea României din UE. Întrebați de ce au venit la protest, oamenii au oferit răspunsuri incoerente, fără bază factuală, construite pe dezinformări și teorii ale conspirației.

Protestatară: „Adevărul este că totul este o minciună, totul este vorba despre decimarea populației, dar după câte am înțeles, se va propune nu știu ce legi, că cei care nu se vor supune vor fi arestați... vor fi amendați, deci așa ceva nu se există!”

Protestatară: „Omul este liber să se manifeste prin iubire, prin creativitate, nu să-l constrângi să se miște într-un oraș de 15 minute, nu să fie vaccinat când vrei tu. Dumnezeu ne-a făcut sănătoși pe toți! N-avem nevoie de vaccinuri.”

Protestatar: „Ministrul a spus clar ca nu este obligatorie, dar atâta timp cât introduce lucrul ăsta într-o lege cum poate fi decât obligatorie? Atâta timp cât este introdus într-o lege va fi obligatorie.”

Protestatară: „Ne-am săturat de minciuni, îi știm pe toți ce fac, ce spun, ce gândesc.”

Reporter: „Dacă nu s-ar vorbi despre o impunere v-ați vaccina?”

Protestatară: „Niciodată, niciodată, pentru că ei acuma ce fac vor băga tehnologia asta arm, arn mesager și în cele care sunt clasice. O să spună că orice boală face ravagii printre copii, orice boala este teoria lor și este nedemonstrabilă.”

Antivacciniștii au vrut să intre în Ministerul Sănătății

Manifestanții aduși joi de partidul lui George Simion la Ministerul Sănătății să protesteze împotriva vaccinării obligatorii au luat cu asalt clădirea, încercând să ajungă la ministrul Alexandru Rafila. Jandarmii i-au împiedicat, însă unul dintre protestatari, cunoscut sub porecla „Stegarul dac”, a reușit să treacă de cordon și s-a urcat pe balustrada balconului de la etajul I al Ministerului.

Senatorul AUR Claudiu Târziu a explicat că protestul este justificat de proiectul de lege prin care „se încearcă introducerea vaccinării obligatorii, act de neacceptat pentru români, care iubesc libertatea”.

Protestatarii au mai evidenţiat că „susţin ştiinţa si cercetarea, dar nu cred în deciziile Guvernului”, şi au pledat pentru „dreptul cetăţenilor de a alege ceea ce este mai bine pentru sănătatea lor”.

Ei au fluturat steaguri tricolore, au scandat „Rafila, demisia!”, „Fără dictatură”, „Libertate” şi au purtat pancarte inscripţionate cu „Vaccinare egal intoxicare”, „OMS nu insista, România nu-i a ta”, „Stop experimentelor! Vrem decizii responsabile”.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că a văzut sloganuri la protest, „Vaccinat egal intoxicat”. „Vă asigur că majoritatea celor care se află aici, în vârstă, au fost vaccinate în copilărie, nu mi s-a părut că ar fi fost intoxicaţi, dar cred că intoxicarea pe care se bazează un partid politic care în mod absolut iresponsabil atacă fundamentele sănătăţii publice din această ţară se referă la intoxicarea politică şi la dezvoltarea unui subiect neadevărat”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri