Deșeuri medicale periculoase care ar fi trebuit distruse din aprilie, descoperite de polițiști. 2 persoane au fost reținute

Data publicării:
deseuri periculoase politia romana

Polițiștii au făcut noi percheziții într-un dosar privind gestionarea deșeurilor medicale periculoase. În urma acestora, două persoane au fost reținute.

Polițiștii Serviciului Arme Exploziv și Substanțe și Periculoase au făcut șase percheziții înn județul Giurgiu, la punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar penal privind nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase.

Dosarul vizează „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, potrivit unui comunicat de presă.

Polițiștii au găsit o semiremorcă în care se aflau depozitate alte cantități de deșeuri medicale periculoase, ce trebuiau distruse în maxim 24 de ore, conform normelor legale. Acestea se aflau însă depozitate acolo încă din luna aprilie.

În urma perchezițiilor, două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov , respectiv o femeie și un bărbat, pentru cercetări. Acestea au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri