Doi deținuți au fost eliberați din greșeală de la Penitenciarul Jilava

Data actualizării: Data publicării:
penitenciar jilava 18 dec

Doi deținuți au fost eliberați din greșeală, ieri, de la Penitenciarul Jilava. Eroarea a fost sesizată la scurt timp după ce condamnații au părăsit penitenciarul din județul Ilfov, iar conducerea a început imediat căutarea lor, cu ajutorul polițiștilor.

Ambii au fost găsiți după câteva ore și aduși înapoi în penitenciar, pentru a-și continua executarea pedepselor.

"Miercuri (...) Penitenciarul Bucureşti-Jilava a pus în libertate, în mod eronat, înainte de expirarea duratei pedepsei privative de libertate, două persoane condamnate. Sesizată în timp scurt, eroarea funcţionarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidenţă a fost notificată structurilor MAI, în vederea acordării de sprijin pentru localizarea şi reîncarcerarea celor două persoane.

În jurul orei 23,00, acestea au fost identificate şi conduse la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, pentru continuarea executării pedepsei", potrivit unui comunicat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava 

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a trimis la Jilava o echipă de control, pentru a stabili cine a făcut greșeala care a dus la eliberarea, chiar și pentru câteva ore, a celor doi deținuți.

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri