După București și Cluj-Napoca, Timișoara se pregătește să intre în scenariul roșu

Data actualizării: Data publicării:
oameni cu masti pe strada
Foto: GettyImages

Timișoara este al treilea mare oraș din România care va intra în scenariul roșu din cauza creșterii ratei de infectare cu Covid-19. Capitala și Cluj-Napoca și-au închis deja toate restaurantele, cafenelele și barurile, elevii nu mai merg la școală, ci studiază în regim online, iar masca devine obligatorie în toate spațiile publice. 

Inspectoratul Şcolar Timiş a anunţat, miercuri, o creştere a numărului elevilor şi profesorilor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care sunt spitalizaţi, în timp ce pentru Timişoara se aşteaptă intrarea în scenariul roşu, întrucât rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori, informează Agerpres.

Rata de infectare în Timişoara era, marţi, de 2,79 la mia de locuitori, potrivit Prefecturii Timiş.

În doar două zile, numărul elevilor internaţi cu COVID a crescut de la 31 la 51, iar al cadrelor didactice, de la 25 la 33. De asemenea, mai sunt internaţi 11 angajaţi din rândul personalului nedidactic, faţă de nouă, la raportarea anterioară. Totodată, 46 de şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu de activitate, în 10 localităţi măsura fiind luată ca urmare a depăşirii ratei de infectare de peste 3 la mie.

"În momentul în care vom fi anunţaţi de Direcţia de Sănătate Publică că Timişoara este în scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ vor solicita Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trecerea în scenariul roşu, cu activitate online. Este clar că ne apropiem încet de scenariul roşu, de la 31 de unităţi de învăţământ în acest scenariu (zilele trecute, n.r.) am ajuns acum la 47, spre dublu. Evident că toată Timişoara va intra în scenariul roşu, în contextul în care în municipiu se află 51% din populaţia şcolară, respectiv 47.983 elevi şi preşcolari (din totalul de 97.409, n.r.). Majoritatea unităţilor de învăţământ din Timişoara sunt pregătite să predea în scenariul online", a afirmat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

București și Cluj-Napoca, în scenariul roșu după ce au depășit rata de 3 la mia de locuitori

Clujul are cel mai mare număr de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore după București, cu 343. Orașul Cluj-Napoca este deja în scenariul roșu, alături de alte două comune din județ. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat marți seara, la Digi24, că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori. El a subliniat că o creștere a numărului de îmbolnăviri duce la creșterea cifrei de pacienți în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri