Deca: Nu ne dorim să avem burse de merit care să fie acordate pentru medii sub baremul de trecere

Data publicării:
ligia deca
Ligia Deca, ministrul Educației. FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, vineri, la Sinaia, că bursele stimulează, în noua formulă, performanţa la clasă şi nu se doreşte ca cele de merit să fie acordate pentru medii sub baremul de trecere.

"Bursele stimulează, în noua formulă, performanţa la clasă. Asta înseamnă că actuala categorie de burse de merit înglobează ce era înainte bursa de studiu şi bursele de merit. Într-adevăr, ca orice politică nouă, a avut nişte efecte punctuale, care trebuie să fie rezolvate, discutăm acum care va fi acea formulă. Nu ne dorim să avem burse de merit care să fie acordate pentru medii sub baremul de trecere şi trebuie să vedem dacă filosofia impune un prag de medie sau pur şi simplu vorbim despre o reseparare a burselor de studiu faţă de bursele de merit sau pur şi simplu o numim bursă de progres educaţional cu barem minim de medie, dar care să stimuleze exact asta, progresul şcolar, pentru că de asta avem nevoie la un procent de 44% copii de 15 ani analfabeţi funcţional", a declarat Ligia Deca, citată de Agerpres.

În context, Deca a subliniat că, într-o proporţie covârşitoare, bursele de merit se acordă pentru cei mai buni copii.

"Nici noi nu ne dorim să avem burse de merit sub o medie minimă decentă, însă vorbim despre un procent de sub 2% din totalul burselor de merit care sunt în această situaţie. (...) Deci, într-o proporţie covârşitoare, cele 450.000 de burse de merit se acordă pentru cei mai buni copii", a adăugat Ligia Deca.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri