Ecaterina Andronescu: Copiii care nu ţin pasul cu şcoala vor face ore suplimentare

Data publicării:
ecaterina andronescu

Ministrul Educaţiei anunţă ore suplimentare în şcoli pentru copiii care nu au ţinut pasul cu programa şcolară. Măsura se va aplica elevilor din clasa a III-a până într-a VIII-a. Ecaterina Andronescu nu a precizat după ce criterii şi cine îi va selecta pe participanţi. A spus însă, într-o intervenţie la România TV, că orele "remediale", după cum le numeşte, ar putea să se facă din ianuarie anul viitor, cu aceeaşi învăţători şi profesori pe care elevii îi au şi la clasă.

„De la clasa a III-a, apreciez eu, după experienţa pe care o am, şi până la clasa a VIII-a...Dacă elevii, o bună parte din ei, ţin pasul cu ceea ce le cere programa şcolară, o altă parte din ei pierd permanent în ceea ce priveşte acumularea în cunoaştere. Ca urmare, de la clasa a III-a şi până la clasa a VIII-a se accentuează extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac faţă programelor şcolare şi cei care nu fac faţă programelor şcolare. Şi cred că cu acest lucru va trebui să începem, adică să găsim resursele necesare şi de câteva zile analizăm acest lucru, în aşa fel încât începând cu clasa a III-a, cel puţin pentru elevii care sunt în această situaţie, în pierdere de achiziţie în cunoaştere, să încercăm să facem cursuri remediale, cu învăţătorii de la clasă, după clasa a V-a cu profesorii”, a declarat ministrul educației, Ecaterina Andronescu.

„Elevii, începând de la clasa a III-a, cei care pierd ritmul cu cei care păstrează ritmul cu programa şcolară, vor avea, probabil, două-trei ore suplimentare la clasă pentru recuperarea, remedierea cunoaşterii pe care ar fi trebuit să o acumuleze şi nu au făcut-o”, a precizat ea.

„Cred că toţi cei care se află în această situaţie şi se îndepărtează de majoritatea clasei, toţi trebuie să participe.  Şi cred că va trebui să începem aceste lucruri chiar din semestrul II, din ianuarie, din februarie”, a mai spus ministrul educației.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri