Învăţătoare acuzată că e prea severă cu elevii, nu știe să predea și îi învață cântece religioase

Data publicării:
invatatoare

O învăţătoare din Arad va fi monitorizată, timp de o lună, de inspectorii şcolari. Dascălul a fost reclamat de părinţii elevilor săi din clasa întâi. Oamenii susţin că nu ştie să predea în sistemul alternativ în care ei şi-au înscris copiii. În loc să îi îndrume prin joc şi să îi lase să se exprime, le-ar impune reguli severe. Dascălul neagă toate acuzaţiile.

Mama unui elev: Scrie cu stânga de când s-a născut! Are stilou pentru stângaci, are tot ce-i trebuie ca instrument. Nu puteţi, psihologic, să-mi spuneţi...
Învăţătoarea: Şi l-am lăsat cu stânga să scrie...
Mama unui elev: După două insistenţe, doamna învăţătoare!

Părinţii elevilor de la o clasă cu predare alternativă spun că învăţătoarea nu este potrivită pentru acest sistem în care copiii sunt încurajaţi să înveţe prin joc. Femeia ar fi prea severă şi ar impune prea multe reguli.

Părinte: Nu se respecta regimul step by step, am primit o învățătoare care e de la sistemul tradițional venit aici, încearcă să și-l impună cu forța, copii sunt speriați de așa ceva.

Părinte: Ne-a spus că nu are voie să meargă la baie când are nevoie, mi-a spus ca au fost și copii care au făcut în pantaloni, și nu o dată ci de două ori.

Părinţii sunt nemulţumiţi şi de faptul că dascălul îi învaţă pe copii imnuri religioase.

Părinte: În clasa noastra sunt copii ortodocși, catolici, baptiști, dânsa fiind baptistă vrea să-și impună religia.
Învățătoare: Dacă-i învăţam să înjure era mai OK? O singură strofă i-am învăţat.

În şedinţa convocată după ce 19 părinţi au depus reclamaţii, învăţătoarea a susţinut că nu a greşit cu nimic. A fost, în acelaşi timp, de acord să îşi schimbe unele metode de predare. Activitatea ei va fi monitorizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

Anca Stoenescu, inspector general ISJ Arad: Până în 26 octombrie și dacă e necesar vom extinde această monitorizare.

La finalul evaluării, părinţii şi dascălul vor fi chemaţi la o nouă discuţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri