O profesoară din Focșani a intrat în topul celor mai buni profesori din lume și are șansa să câștige un milion de euro

Data actualizării: Data publicării:
ana maria rusu
Ana Maria Rusu este profesoară de muzică în Focșani și a uimit întreaga lume, așa că a intrat în topul celor mai buni 50 de profesori din lume. FOTO: facebook Ana Maria Rusu

O profesoară de muzică din Focșani a uimit întreaga lume, așa că a intrat în topul celor mai buni 50 de profesori din lume. Metodele ei de predare, prin care reușește să-i facă pe copii să iubească muzica și școala, au propulsat-o pe Ana-Maria Rusu în acest top select. Orele cu ea sunt interactive, amuzante și educative. 

Ana Maria Rusu este de 18 ani la catedră și în tot acești ani a înțeles că sistemul educațional actual nu a evoluat odată cu generațiile tinere, așa că încearcă de la an la an să facă orele cât mai atractive pentru copii.

Ana-Maria Rusu, profesor de muzică: "Eu am inventat predarea muzicii cu resurse 0, cu costuri 0. Poți ține o lecție grozavă în educatie muzicală pe un câmp sau în deșertul din Africa. Poți ține lecții întregi doar cu un pix și o foaie de hârtie."

Sau dintr-o hârtie de copt. Pentru că și din acest obiect de bucătărie a făcut un instrument muzical. Iar orele sunt un adevărat spectacol.

Ana-Maria Rusu, profesor de muzică: "Am crescut vânzările țării la foi de copt, pentru că este cel mai bun instrument muzical și este și foarte ieftin. Bineînțeles merge și foaie de caiet."

O fundație din America a trecut-o pe Ana-Maria între primii 50 cei mai buni profesori din lume. Colegele profesoarei sunt mândre că o au alături.

Lăcrămioara Paraschiv, profesor de chimie: "Cred că e cel mai iubit profesor de la noi. Îmi pare rău să spun asta despre mine, predau chimia, și odată am primit și eu un compliment: doamnă, sunteți aproape că doamna Rusu. Și m-am dus și i-am spus. Eu o iau ca pe un compliment."

Liliana Hermineanu, profesor de informatică: "S-a remarcat prin faptul că are un spirit aparte, un spirit care produce stări, care motivează, care provoacă, care e nonconformist."

Colegii cred că are toate șansele să ia primul loc la competiția Global Teacher Prize, pentru cei mai dedicați și creativi profesori din lume, unde până acum au mai fost selectați doar doi dascăli români, în 2016 și 2021. Dacă va câștiga, Ana-Maria poate primi un milion de euro.

Lăcrămioara Paraschiv, profesor de chimie: "Personal, mi-aș dori sa văd un profesor milionar în euro pe baza muncii lui."

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri