Erdogan l-a întrebat pe Klaus Iohannis de Gheorghe Hagi, la întâlnirea de la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
iohannis si erdogan la o intrevedere
Klaus Iohannis a avut joi o întrevedere cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Profimedia Images

Klaus Iohannis a avut, joi, o întrevedere cu omologul său turc, Recep Erdogan, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid. Conform unor surse oficiale citate de Agerpres, preşedintele Turciei l-a întrebat pe şeful statului român de Gheorghe Hagi.

La finalul întrevederii cei doi oficiali au avut o scurtă discuţie despre fotbal. Potrivit Agerpres, care citează surse oficiale, preşedintele turc Recep Erdogan l-a întrebat pe Klaus Iohannis ce face Gheorghe Hagi.

Iohannis i-a spus că Hagi este bine, antrenează, are o academie de fotbal şi pregăteşte tineri fotbalişti. Preşedintele turc a amintit şi de Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi, despre care președintele României a afirmat că este talentat şi un bun jucător.

Intensificarea cooperării în domeniul energiei, printre subiectele discutate de Klaus Iohannis și Recep Erdogan

În cadrul discuțiilor dintre cei doi șefi de stat, președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar președintele Erdogan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a Comisiei mixte economice, potrivit Administrației Prezidențiale.

Totodată, a fost salutată dinamica în creștere a contactelor politice cei doi șefi de stat reconfirmând dorința comună de a organiza în acest an reuniunea Trilaterală la nivel de președinți România-Polonia-Turcia.

Președintele României și președintele Turciei au convenit, de asemenea, intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanță sporită în actualul context de securitate. 

Erdogan a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetație care au afectat Turcia în cursul anului trecut.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri