„Europa este inundată de cantităţi mari de droguri”. Predoiu spune că în România combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate

Data publicării:
catalin predoiu in timpul unei conferinte de presa
Cătălin Predoiu spune că drogurile sunt o ameninţare la adresa securităţii naţionale. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, care a participat la Anvers, în Belgia, la lansarea unei platforme de luptă împotriva traficului de droguri în Europa, a atras atenţia, miercuri seară, că la nivel european intră cantităţi mari de droguri, dar a dat asigurări că în România combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate, transmite News.ro.

„Am participat astăzi la Anvers, în Belgia, la lansarea unei noi platforme de luptă împotriva traficului de droguri în Europa. Anual, Europa este inundată de cantităţi mari de droguri, care intră în statele membre prin marile porturi, prin intermediul crimei organizate, prin intermediul corupţiei, prin intermediul şantajului, a ameninţărilor şi a unui complex de infracţiuni care sunt adevărate ameninţări la adresa securităţii naţionale a statelor membre”, a declarat Cătălin Predoiu.

În ceea ce priveşte România, ţara noastră va continua efortul de combatere a drogurilor, a dat asigurări Predoiu.

„România va continua şi ea acest efort de combatere a drogurilor. Am lansat, anul trecut, o serie de acţiuni operative la nivelul Poliţiei Române, care s-au concretizat în numeroase acţiuni de destrămare a grupurilor de crimă organizată. Aceste acţiuni vor continua şi în anul 2024. La nivelul CSAT funcţionează un grup de lucru care va coordona efortul integrat al mai multor instituţii pentru combaterea traficului de droguri”, a precizat Cătălin Predoiu.

Predoiu spune că drogurile sunt o ameninţare la adresa securităţii naţionale

Ministrul de Interne s-a referit şi la ameninţarea pe care o reprezintă drogurile.

„Acest flagel trebuie combătut în cooperare, atât internă, între instituţii, cât şi internaţională, la nivelul Comisiei Europene cât şi al statelor membre. Vom continua pe tot parcursul anului 2024 aceste acţiuni. Drogurile sunt o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Traficul de droguri este o ameninţare la adresa cetăţenilor. Combaterea traficului de droguri a devenit o ştiinţă multidisciplinară. Se combină aici elemente de poliţie judiciară, dar şi cunoştinţe privind circulaţia banilor, spălarea lor, cunoştinţe de ordin financiar, cunoştinţe contabile, manageriale, logistice. Toate aceste eforturi trebuie integrate, astfel încât rezultatul sa fie unul eficient. Împotriva reţelelor de trafic de droguri trebuie acţionat tot în reţea, prin cooperare internă şi internaţională”, mai spune Predoiu.

În final, ministrul a dat asigurări că pentru România combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate.

„Doresc să asigur publicul din România că, în ciuda agendei extrem de complexe din anul 2024 din punct de vedere politic, pentru MAI şi pentru mine personal combaterea traficului de droguri rămâne o prioritate, o prioritate pe care o voi aborda cu acţiuni concrete şi la nivelul Poliţiei Române. Dar, subliniez, doar eforturile Poliţiei nu sunt suficiente. Aici trebuie să acţionăm concertat, la nivelul Portului Constanţa, la nivelul instituţiilor vamale, la nivelul Poliţiei de Frontieră, la nivelul instituţiilor care coordonează transporturi şi activităţi logistice şi financiare din România. Toate aceste instituţii trebuie să coopereze, pentru a lansa un efort pe termen lung la nivel naţional şi, integrat, european”, a concluzionat Cătălin Predoiu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri