Eurovision 2024. S-a decis orașul în care se va desfășura competiția anul viitor

Data publicării:
Cântăreața suedeză Loreen la Eurovision 2023, împreună cu echipa
Suedia deţine recordul de victorii la Eurovision - la egalitate cu Irlanda - cu şapte ediţii ale concursului internaţional de muzică. Foto: Profimedia Images

Organizatorii Eurovision au anunţat, vineri, că ediţia din 2024 a concursului internaţional va avea loc în oraşul suedez Malmö, pe 11 mai. Cele două semifinale vor avea loc pe 7 şi 9 mai. Tradiția concursului este ca țara câștigătoare să găzduiască spectacolul anul următor. Suedia deține recordul de victorii la Eurovision, la egalitate cu Irlanda.

Această alegere vine după victoria cântăreţei suedeze Loreen, anul acesta la Liverpool, cu piesa «Tattoo».

Suedia deţine recordul de victorii la Eurovision - la egalitate cu Irlanda - cu şapte ediţii ale concursului internaţional de muzică. De fapt, ţara a găzduit deja concursul de şase ori (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 şi 2016), inclusiv de două ori la Malmö.

"Suntem încântaţi să ne întoarcem în acest oraş plin de viaţă şi dinamic, care a dovedit că dispune de spaţiile şi infrastructura necesare pentru a găzdui cel mai mare eveniment muzical din lume", se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

Loreen are în palmares două victorii: a câştigat deja Eurovisionul în 2012 cu hitul internaţional «Euphoria».

Dubla ei dublă victorie din mai (cu 583 de puncte, pe baza voturilor juriilor internaţionale şi ale publicului) nu a fost o surpriză: ea era marea favorită pentru această 67-a ediţie a concursului şi pe primul loc în clasamentul pariurilor.

România, prin Theodor Andrei, nu s-a calificat în finala concursului de la Liverpool.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri