Cei 6 copii intoxicați cu antibiotice pentru TBC sunt în stare stabilă. Ce spun medicii

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Foto: captură video Digi24

ACTUALIZARE 23:00 Cei 6 copii din localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi, care s-au intoxicat cu medicamente şi au fost transportaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, sunt stabili, a declarat marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru. 

„Sunt conştienţi. Nu pun probleme deosebite”, a spus medicul. 

Conform aceleiaşi surse, pacienţii sunt cinci fete cu vârste între 5 ani şi 16 ani şi un băiat de 13 ani. Toţi au rămas internaţi în secţia de toxicologie. 

„S-a început tratamentul cu antidotul pentru intoxicaţia medicamentoasă. Sunt stabili, echilibraţi, conştienţi, simptomele sunt în remisie”, a precizat Raluca Alexandru. 

Copiii ar fi luat o doză „mai mare” de izoniazidă, un antibiotic folosit în tratamentul tuberculozei. Ei luau medicamentul „în scop profilactic”.

--știre inițială--

Incident extrem de grav din județul Călărași. 6 copii sunt în stare de inconștiență, după ce au înghițit o doză foarte mare de antibiotice prescrise pentru TBC. Primarul localității spune că părinții le-ar fi dat copiilor doza pentru o lună. Trei elicoptere SMURD și mai multe ambulanțe au fost trimise să intervină.

Un elicopter SMURD cu 3 dintre copii a aterizat la București iar aceștia sunt duși la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. 

Potrivit informațiilor preliminare, copiilor le-a fost administrată, într-o zi, doza pentru o lună din antibioticele prescrise de medic pentru tuberculoză. 

Ceilaţi 3 copii vor fi duși pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple. 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Călăraşi a anunţat că şase copii din localitatea Dragalina au început să se simtă rău după ce au înghiţit medicamente, transmite News.ro. 

La faţa locului s-au deplasat trei elicoptere SMURD de la Bucureşti, Galaţi şi Constanţa pentru a-i prelua pe aceştia şi a-i duce la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. 

Potrivit IPJ Călăraşi, toţi cei 6 copii sunt fraţi. Familia respectivă are 8 copii, dar doi dintre aceştia nu ar fi înghiţit medicamentele. 

Poliţia face cercetări pentru a stabili cum s-a produs acest eveniment.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri