A murit Marioara Murărescu

Data publicării:
Marioara Murarescu

Mărioara Murărescu s-a născut la 1 octombrie 1947, în Câmpulung Muscel, și a fost o realizatoare consacrată de programe folclorice, fiind cunoscută în special ca realizatoare a emisiunii TV Tezaur folcloric.

A absolvit Conservatorul din București și a ratat o carieră de soprană, după o operație de amigdalită care i-a schimbat vocea.

Marioara Murărescu a realizat de peste trei decenii emisiunea de muzică populară Tezaur Folcloric la postul național de televiziune. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău. A realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric”, în 1992, prima casetă video „Tezaur folcloric”, în 2000.

Marioara Murărescu a fost decorată cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, în decembrie 2003, şi cu Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în aprilie 2009.

Marioara Murărescu a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri