Alertă în București, după ce un pistol al unui fost ofițer SRI a fost furat din casă. Principala ipoteză a polițiștilor

Data actualizării: Data publicării:
arma pe masa
Pistol letal şi zeci de cartuşe, furate dintr-o locuinţă din judeţul Ilfov. Foto:Poliția Română

Este alertă în București și în Ilfov, după ce un pistol, dar și cartușe, au fost furate dintr-un cartier de lux de lângă Capitală, chiar din casa unui fost ofițer SRI. Hoții sunt încă liberi de mai bine de 72 de ore. Polițiștii care îi caută pe suspecți sunt obligați să poarte veste antiglonț.  

Proprietarul le-a spus polițiștilor că este sigur că infractorii au mers la pont.

Bărbatul a cărui casă a fost spartă are 50 de ani și este fost ofițer al Serviciului Român de Informații. Tocmai de aceea avea voie să dețină o armă, păstrată în mod legal în casă într-o cutie securizată.

Hoții au intrat în locuință în momentul în care acesta nu era acasă, iar pe lângă cutia în care se afla arma au furat și bijuteriile pe care le-au găsit în toate încăperile din casă.

În București și Ilfov, agenții au făcut filtre, în speranța că îi vor prinde pe suspecți. Polițiștii implicați în căutarea hoților au primit ordin să poarte în permanență veste antiglonț.

Cosmin Andreica: "Au fost chemați de acasă polițiști care să participe la această acțiune astfel încât căutările și documentarea să fie cât mai rapid realizate, să ajungem la autori și să recuperăm arma letală. Nu avem aceste informații, dar în mod evident parcursul acestora s-a făcut și sub vederea unor camere care sunt analizate. Vorbim de mii de ore de vizionat."

Cu ajutorul proprietarului, polițiștii au făcut un cerc de suspecți. Principala ipoteză este că infractorii îl cunoșteau pe bărbatul care deținea arma. Ei au reușit să intre în casă fără să activeze alarma și știau când el pleacă de acasă.

Furtul a fost declarat după 12 ore de la comiterea lui, atunci când proprietarul a observat absența pistolului.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri