Alexander Hausvater: Revoluția nu s-a terminat. Gloanțele din 1989 sunt o virgulă într-o frază mai lungă

Data publicării:
hausvater

Ne uităm numai la lucruri scandaloase, la lucruri care fac rating. Noi nu creăm modele, nu creăm eroi. Fără modele, o societate nu poate să trăiască. Ăsta este mare dezastru de astăzi, n-ai model, n-ai erou. Nu în fotbal, nu la televizor, actorii sunt total necunoscuți și nu sunt împinși. Cuvântul vedetă mă înnebunește. Femeia asta e vedetă. De ce este această femeie să fie vedetă? Că îi vedem picioarele? Avem nevoie de modele în politică, în educație, de oameni care au o calitate, care vor să facă ceva pentru această societate”, a afirmat regizorul.

Alexander Hausvater spune că revoluția nu s-a terminat odată cu moartea soților Ceaușescu, fiind un proces care trebuie să continue.

Dacă nu este în noi, revoluția înseamnă că nu și-a făcut efectul necesar. Acele gloanțe nu au terminat nimic. E o virgulă într-o frază mai lungă. E o continuitate, nu au terminat absolut nimic. Gândirea că revoluția s-a terminat pe mine mă întristează. Revoluția continuă și trebuie să dovedim în fiecare zi copiilor noștri ce am făcut astăzi”, a subliniat Hausvater.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri