Ambasadorul Israelului în Franţa recunoaște un posibil eșec al serviciilor: "Nu am fost pregătiţi suficient, se poate spune deloc"

Data actualizării: Data publicării:
ISRAEL ASHKELON GAZA ROCKETS ATTACK
Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după declanşarea sâmbătă dimineaţa a unei ofensive militare spectaculoase a mişcării palestiniene islamiste Hamas. FOTO: Profimedia Images

Ambasadorul Israelului în Franţa, Raphael Morav, a recunoscut sâmbătă în fața presei franceze posibilitatea unui eşec al serviciilor de informaţii israeliene, precum şi pregătirea insuficientă a ţării sale în faţa ofensivei Hamas. "Nu am fost pregătiţi suficient, se poate spune deloc", a declarat el într-un interviu, iar într-un altul a precizat că "de-am fi avut o minimă informaţie, am fi luat măsuri pentru a contraataca. Deci trebuie să fi fost un eşec la nivelul serviciilor de informaţii, nu ascund acest lucru".

"Acum ce este important este să dăm o ripostă adecvată acestui atac", a mai declarat diplomatul israelian pe canalul TV BFM.

"Ca urmare a acestei surprize, nu am fost pregătiţi suficient, se poate spune deloc", a spus acesta pe postul Europe 1, adăugând că "trebuie desprinse învăţăminte", într-un context în care serviciile de securitate israeliene sunt reputate pentru eficacitatea lor, notează AFP. "Scopul este să nu se mai repete", a mai menţionat el.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după declanşarea sâmbătă dimineaţa a unei ofensive militare spectaculoase a mişcării palestiniene islamiste Hamas, care a lansat mii de rachete şi a infiltrat combatanţi pe teritoriul israelien, unde a luat şi ostatici.

Serviciile de urgenţă israeliene au anunţat sâmbătă seara un bilanţ de 70 de morţi de partea israeliană, iar autorităţile locale palestiniene au anunţat că 232 de palestinieni au murit în urma ripostei israeliene.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a indicat sâmbătă seara, fără a face precizări că "sute" de bărbaţi înarmaţi au pătruns începând de dimineaţă în Israel dinspre Gaza.

Acesta a menţionat că militarii israelieni luptă cu "teroriştii care au invadat" Israelul în 22 de locuri şi se înregistrează o "situaţie gravă implicând ostatici" în două localităţi la est de Gaza, Beeri şi Ofakim.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri