Sari la conținut
News Alert

ANAF are contract de 90.000 de euro cu o firmă implicată într-un dosar DNA. Acum „verifică implicaţiile legale”

 

ANAF nu a dat însă lămuriri suplimentare privind măsurile pe care le va lua, potrivit News.ro.

Fiscul a lansat la începutul anului o licitaţie pentru realizarea unei campanii care să schimbe percepţia publicului şi să le arate românilor că angajaţii Fiscului sunt curaţi şi nu sunt corupţi.

Fiscul a primit cinci oferte şi a acordat contractul, în 12 iulie, firmei Media One, pentru 415.019 lei fără TVA, considerată cea mai bună ofertă, în condiţiile în care ANAF estima valoarea contractului la 639.866 lei, potrivit platformei SEAP.

Contractul presupune realizarea unui plan de comunicare, a unor campanii, inclusiv a unor spoturi difuzate în mass-media, şi a unui sondaj.

Compania Media One este implicată însă într-un dosar al DNA.

În 17 martie 2011, printr-o decizie definitivă, Cristina Maria Rudeanu, reprezentantă a Media One, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru „participaţie improprie la tentativa infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals material în înscrisuri oficiale”, potrivit unui comunicat DNA.

Rudeanu a fost trimisă în judecată de DNA în decembrie 2009, după ce procurorii au descoperit că reprezentantul Media One a falsificat, în august 2008, mai multe documente - scrisoare de garanţie bancară, certificat de atestare fiscală şi certificat fiscal - pentru a participa la o licitaţie organizată de Ministerul Economiei şi Finanţelor, pe care Media One a câştigat-o.

Totuşi, statul nu a fost prejudiciat, pentru că neregulile au fost descoperite la timp şi nu au fost efectuate plăţi.

ANAF susţine acum că nu ştia de condamnarea angajatei Media One, deşi sentinţa a fost anunţată de către DNA, iar Fiscul se află în subordinea Ministerului Finanţelor.

Media One SRL nu a informat ANAF despre situaţia existentă, iar persoana la care se face referire nu este menţionată în niciun document aferent achiziţiei, nu a participat la nicio procedură conexă şi nici nu face parte din echipa Media One SRL implicată în derularea acestui contract”, se arată în comunicatul ANAF.

Fiscul se apără şi prin faptul că „specialiştii Agentiei Naţionale pentru Achiziţii Publice au verificat documentele şi procedura în prealabil, fără a semnala nereguli”.