Autobuzele RATB, saună pe roți. În București, aproape 100 de persoane au leșinat din cauza căldurii

Data publicării:
ratb caldura

„Păcat că în mijloacele de transport în comun nu s-au putut face până acum nişte condiţii foarte bune pentru călători”, a spus unul dintre călători.

Dimineață erau aproape 40 de grade în aer şi aproximativ 60 la nivelul solului. Din nefericire însă, de multe ori nu e nicio diferenţă între ceea ce se resimte afară şi ceea ce trebuie să îndure oamenii în mijloacele de transport în comun.

Chiar şi în autobuzele unde există aer condiţionat, căldura este greu de suportat.

Într-o zi caniculară, nu poate face faţă, chiar dacă autobuzul este dotat cu aer condiţionat”, a declarat Brânduşa Raeceanu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Dacă pasagerii scapă din cuptoarele pe roţi după ce coboară, şoferii şi vatmanii sunt ţinuţi în scaun întreaga zi.

Regia de transport a plătit 50.000 de euro pentru apă şi fiecare şofer trebuia să primească doi litri.

La Ambulanţa Bucureşti-Ilfov telefoanele apelurile de urgenţă au anunţat mai ales cazurile de oameni care au leşinat pe stradă.

La ora 13:50, o echipă de intervenţie a fost chemată să acorde primul ajutor unui bărbat. Pacientul are 37 de ani și era atât de afectat de soare încât le-a spus medicilor că s-a aşezat să doarmă.

A zis că n-a băut nimic. I-a venit rău de la căldură. Pur şi simplu”, a spus unul dintre martori la incident.

De luni, când Bucureştiul a fost cuprins de caniculă, la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov s-au înregistrat 1.628 de intervenţii dintre care 818 au fost urgenţe.

„Am suplimentat numărul de echipaje. Astăzi avem în teren 86 de mașini cu care sperăm să facem față fără probleme oricăror nevoi care se vor ivi”, a spus Cristian Grasu, directorul medical SABIF.

În ajutorul medicilor au venit şi 500 de voluntari, pregătiţi de Ambulanţă, care răspund la solicitările urgente făcute în locuri publice. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri