Avocatul care a comandat uciderea soției sale, condamnat definitiv la 25 de ani de detenţie

Data publicării:
catuse5425080 20mediafax 20foto 20adrian 20piclisan-55637

În 27 februarie 2012, Curtea de Apel Brașov dispunea condamnarea la 25 de ani de închisoare, decizie la care avocatul lui Victor Teodorescu a făcut recurs. ÎCCJ a respins luni acest recurs. Inculpatul va plăti și cheltuieli de judecată în sumă de 1350 de lei.

După cei 25 de ani, timp de alți zece, Victor Teodorescu nu poate fi ales în funcții publice și în autoritățile publice. De asemenea, nu poate fi tutore sau curator.

Violeta Teodorescu, soția avocatului brașovean, era de profesie medic și avea 45 de ani. A fost omorâtă pe 29 martie 2011 de Erwin Preșmereanu, un tânăr cu cazier, la cererea lui Victor Teodorescu. Crima s-a produs în bucătăria locuinței familiei din cartierul brașovean Noua.

Prins după doar patru zile, pe 2 aprilie, Erwin Preșmereanu a fost reținut, apoi arestat preventiv, în baza unei amprente descoperite la locul faptei. Două luni mai târziu, tânărul și-a recunoscut vinovăția, declarând de asemenea că uciderea Violetei Teodorescu a fost cerută de avocatul Victor Teodorescu.

Erwin Preșmereanu ispășește în prezent o pedeapsă de 16 ani de închisoare, decizie dată de judecători în octombrie 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri