Bani pierduți din nepăsarea părinților. Peste 20.000 de persoane nu și-au ridicat ajutoarele de la stat

Data publicării:
11032013 20ajutoare-54188

Camelia Vlad are doi copii, pentru care trebuie să primească alocaţii. N-a avut timp să ridice banii, aşa că n-a mai încasat banii din iunie anul trecut. „Nu m-am ocupat de acest lucru, am fost ocupată cu alte probleme şi nu am făcut nici un demers în acest sens. Nici nu este o sumă semnificativă, 42 de lei pe lună pentru un copil e destul de puţin.", spune ea.

Mulţi pierd aceşti bani pentru că nu ştiu unde să depună actele necesare.

„Fie nu au timp să ajungă la poştă să îşi ridice alocaţia, nu se află acasă când factorul poştal vine să o aducă sau, situaţii din ce în ce mai frecvente în ultima vreme, nu se mai află în ţară", explică Diana Borş, director executiv AJPIS Braşov.

Banii pot fi recuperaţi, în anumite condiţii.

Pentru a vă putea recupera banii trebuie să veniţi la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale, să completaţi un formular tip şi să aduceţi copii după actele de identitate. Aveţi la dispoziţie trei ani de zile să faceţi acest lucru, altfel banii se întorc la bugetul de stat.

Anul trecut, peste 400.000 de lei au fost returnaţi la bugetul de stat din cauza depăşirii termenului în care sumele puteau fi recuperate de beneficiari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri