Băsescu, despre cazul Fenechiu: Sunt de acord din punct de vedere legal cu ce spune Ponta

Data publicării:
1303 20ponta 20base-54471

Traian Băsescu consideră că Executivul de la Bucureşti nu înţelege limbajul european.

„Sunt de acord din punct de vedere legal cu ce spune premierul Ponta. Încă nu l-a condamnat nimeni. Ce trebuie să înţeleagă politicienii e că dincolo de lege sunt standarde cerute politicienilor europeni. Nu poţi sta cu un dosar penal în instanţă şi să spui că nu e nimic, când eşti susceptibil ca prin funcţia ta să influentezi o decizie, să timorezi un procuror sau judecător”, a spus şeful statului.

Preşedintele a precizat că niciun şef de stat nu i-a cerut în mod expres vreo măsură împotriva lui Relu Fenechiu.

„Deocamdată vedem fondurile blocate pe transporturi. Din cauza lui Fenechiu? E singurul program care nu se deblochează. Nu am nimic cu Fenechiu. Mă uit cum putem sta blocaţi din cauza unui om”, a continuat Traian Băsescu.

Acesta l-a lăudat pe Victor Ponta pentru decizia de a-l demite pe secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

„A fost un gest bun. Era din partidul dânsului. N-a avut nevoie de aprobare, dar toată coaliţia trebuie să facă astfel de gesturi”, a spus şeful statului.

Premierul Victor Ponta a declarat, după discursul preşedintelui în Parlament, că îl va păstra pe Relu Fenechiu în Guvern până când acesta va fi condamnat de o instanţă judecătorească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri