Bătrân rănit grav, după ce a încercat să aprindă focul cu un lichid inflamabil. Greșeala gravă care a dus la incident

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta smurd
Bătrân rănit grav, după ce a încercat să aprindă focul cu un lichid inflamabil.

Un bătrân din judeţul Giurgiu a fost grav rănit, suferind arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, după ce a încercat să aprindă focul în sobă, folosind lichid inflamabil în timp ce avea o ţigară aprinsă în mână. Locuinţa sa a ars pe o suprafaţă de o sută de metri pătraţi.

Incidentul a avut loc vineri după amiază, în localitatea Valea Dragului din judeţul Giurgiu. 

„Cel mai probabil, bărbatul a încercat să facă focul în sobă şi a folosit lichide combustibile, având o ţigară aprinsă. Acesta a fost surprins în incendiu, dar a reuşit să iasă din încăperea în care se afla până la sosirea pompierilor”, informează ISU Giurgiu. 

La faţa locului a fost trimisă o unitate de terapie intensivă mobilă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” pentru a-l prelua pe bărbatul de 71 de ani care a suferit arsuri pe 70% din crop. 

Pompierii au stins incendiul, flăcările afectând locuinţa pe aproximativ o sută de metri pătraţi.

„Reamintim faptul că benzina, gazul sau alte lichide inflamabile nu trebuie folosite pentru aprinderea focului în sobă. Acestea sunt foarte periculoase şi pot produce incendii violente. De asemenea, nu trebuie folosite alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba”, transmite, în acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri