București. După aproape o săptămână de la ninsori, trotuarele și stațiile de autobuz sunt îngropate în zăpadă

Data publicării:
trotuar zapada

Nici la o săptămână de la ninsori, unele trotuare din Capitală nu au fost curăţate. Deşi Primarul Capitalei a anunţat că intervenit cu peste 300 de utilaje împotriva zăpezii şi au fost curăţate aproape 60% dintre străzile secundare, bucureştenii încă îşi fac loc printre nămeţi. Peste o sută de milioane de lei a cheltuit primarul din sectorului 3 al Capitalei pentru deszapezire. Firmele au luat banii, dar zăpada a rămas. Aşa se face că pe unele trotuare, omătul ajunge la aproape un metru.

Aceleaşi probleme şi în Sectorul 2 al Capitalei. 60 de utilaje şi peste 160 de muncitori au încercat să curăţe zăpada. Fără prea mult succes însă. Pe străduţele lăturalnice, care s-au redus la un singur sens de mers, îşi fac loc cu greu şi maşinile şi pietonii.

Şi drumul spre staţia RATB este anevoios. Singura variantă este ca oamenii să meargă pe șosea. Dar cu paşi mici, pentru că riscul de a aluneca este mare. Uneori, sunt nevoiţi să escaledeze troienele de pe marginea străzii ca să se urce în autobuz.

Iar probleme nu se opresc aici. Multe clădiri sunt pline de turţuri imenşi, care pot cădea în orice moment. Mai mult decât atât, în ultimele 24 de ore, peste 35 de oameni au ajuns la camerele de urgenţă cu fracturi, după ce au alunecat pe gheaţă.

Există însă și oameni care nu au așteptat ajutor din partea autorităților. Iulian Pralea, masterand la filosofie, a început să curețe zăpada de pe trotuarele din București pentru confortul propriu, dar și al celorlalți. Apoi a făcut pagina de Facebook „Iulian deszăpezește Bucureștiul” ca un semn de protest față de indiferența cetățenilor și a autorităților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri