Câinele care a terorizat o localitate întreagă

Data publicării:
caine teroare

Un rottweiller a terorizat un sat din Gorj. Animalul a scăpat din curte şi a făcut prăpăd în ograda unui vecin: a omorât 10 gâini şi un porc. Localnicii au cerut ajutorul poliţiştilor, deoarece le e teamă că ar putea ataca oamenii. Stăpânii câinelui sunt plecaţi în străinătate, iar de el are grijă o bătrână de 83 de ani. Doar că de două zile, femeia e internată în spital.

Rottweilerul era ţinut liber în curte de femeia de 83 de ani. Câinele a sărit gardul la vecini şi a dat iama în animale. A muşcat trei porci, pe unul chiar l-a omorât. Apoi a intrat în coteţul păsărilor unde a omorât 10 gâini. Proprietarii animalelor au depus plângere la poliţie pentru că le e frică să mai iasă din casă.

Mihu Maria;: „Fata plânge şi e disperată nu vrea să mai iese afară. Vine de la şcoală, o mai trimit să vadă la porci, la păsări, păi mai are curaj să se ducă?”.

Constantin Mihu, proprietarul animalelor: „Am aprins lanterna, erau toţi plini de sânge, aia zăcea, până la urmă am scos-o de acolo din coteţ”.

Şi ceilalţi vecini sunt speriaţi.

Proprietarii câinelui sunt plecaţi în străinătate şi au fost amendaţi cu 500 de lei pentru că nu respectă regimul de deţinere a câinilor periculoşi. Specialiştii explică, însă, comportamentul animalului şi cred că femeia în vârstă nu poate avea grijă de un câine dintr-o astfel de rasă.

Bogdan Micu, dresor: „Se poate schimba comportamentul, câinele se poate simţi cumva abandonat şi atunci încearcă să şi manifeste afectivitatea sau depresia”.

Câinele a fost legat cu un lanţ în curtea femeii, iar de el are grijă un localnic care vine să-i dea din când în când de mâncare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri