Campania electorală s-a încheiat, urmează votul

Data publicării:
08122012 20campanie-37522

Secțiile de votare sunt deschise mâine de la ora 7 pana la ora 21.

Când plecați de acasă asigurați-vă că aveți la dvs. cartea sau buletinul de identitate. Doar cu acest document puteți vota la aceste alegeri. În plus, mare atenție: nu veți putea vota decât în colegiul dvs, la secția la care sunteți arondat. Așa că, dacă vă aflați într-o altă localitate decât cea în care aveți domiciliul, nu vă veți putea exercita votul.

2.451 de candidaţi se bat pentru cele 452 de colegii din întreaga ţară. Autorităţile au amenajat 18.456 de secții de votare.

Odată ajunși în secția de votare veți primi două buletine de vot. Unul cu candidații pentru Senat, iar altul cu candidații pentru Camera Deputaților. Ștampila trebuie pusă în chenarul cu candidatul preferat, apoi îndoiți buletinul și îl puneți îm urnă. Atenție: dacă ștampilați doi sau mai mulți candidați, votul dvs se anulează.

La aceste alegeri sunt așteptați la urne 18.248.414 de alegători. Românii din străinătate pot vota în ţara în care se află doar dacă au domiciliul sau reședința acolo, nu și daca sunt în tranzit. Costul total al organizării acestor alegeri se ridică la 199 milioane lei.

A început distribuirea materialelor către secțiile de votare

În această dimineaţă, primăriile de sector încep să distribuie către secţiie de votare din Capitală materialele necesare desfăşurării scrutinului de mâine.

233 de președinți de secții de vot de pe raza sectorului 6 au venit la primărie pentru a ridica buletinele de vot, ștampila și rechizitele necesare.

Au fost mobilizați 50 de polițiști, ce vor asigura transportul spre secții.

Președinții secțiilor merg în primărie pentru a lua materialele pe baza unui proces verbal, apoi câte 5-6 urcă în microbuze si se duc la secțiile de vot.

Sunt 334.000 de alegători pe raza sectorului 6.

Președinții vor avea timp până la 18.00 să ridice materialele. Între orele 18.00 și 20.00 secțiile își vor întruni birourile după 20.00 secțiile vor fi sigilate până mâine și păzite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri