Carmen Dan, detalii despre starea polițistului atacat cu sabia

Data actualizării: Data publicării:
Sfichi Dan Ciprian_fb (3)
Foto: Facebook

Ministrul de Interne, Carmen Dan, vine cu precizări despre evoluția stării de sănătate a polițistului Dan Ciprian Sfichi, lovit în cap cu sabia de un interlop.

Sfichi Dan Ciprian_fb (3)
Foto: Facebook

Am primit un mesaj de la domnul doctor Ciuhodaru, îmi transmite în mod constant informații despre starea lui Ciprian (Dan Ciprian Sfichi — n.r.), mi se transmitea că vorbește și respiră singur. Evoluția este bună, l-am revăzut și eu de curând, i-am strâns mâna, încă era intubat, însă înțelegea tot ce spun și mi-a confirmat că va rămâne în continuare un luptător și va fi puternic”, a spus Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Poliţistul din Suceava, lovit în cap cu sabia în timpul unor percheziţii, a rămas paralizat pe partea stângă. Medicii speră totuşi să îl recupereze şi vor mai face cel puţin 6 luni de zile exerciţii cu el. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, poate să respire fără aparate şi să comunice cu cei din jur. Medicii spun că a depăşit perioada critică, dar abia la finalul perioadei de recuperare vor putea stabili dacă va rămâne sau nu cu sechele.

Polițistul de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava a fost grav rănit în dimineața zilei de 5 decembrie, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziții ce se desfășura la Rădăuți, potrivit IGPR.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate opt percheziții domiciliare.

La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate l-a atacat și rănit cu o sabie pe agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, „rănindu-l foarte grav la cap și braț”, conform IPJ Suceava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri